Voor jong & oud
Persoonlijk & doelgericht
Focus op uw herstel

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie kan een grote rol spelen in een van de volgende, veel voorkomende, klachten

Denk aan: moeite met het ophouden van de urine, ontlasting of windjes, het vaak moeten plassen, steeds terug komende blaasontstekingen, moeite met ontlasting, moeite met leegplassen en verzakkingsklachten.Maar ook pijn in de onderbuik, de anus of vagina, pijn bij het vrijen of erectiestoornissen, vaginistische klachten kunnen verholpen worden door bekkenfysiotherapie.  Daarnaast kan onze bekkenfysiotherapeut u ook begeleiden bij een operatie in de buik en/of geslachtsorganen.

De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een prominente rol bij plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen , het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen.

De behandeling is gericht op klachtenvermindering middels oefentherapie, maar richt zich ook op preventie, advisering en coaching. Wij werken samen met huisartsen, urologen, gynaecologen, MDL artsen, dermatologen, seksuologen en verloskundigen

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. De behandeling van urine-incontinentie is evenwel verzekerd in de basisverzekering mits het eigen risico is voldaan.

Vragen? Neem gerust contact met ons op