Voor jong & oud
Persoonlijk & doelgericht
Focus op uw herstel

Oncologiefysiotherapie

Oedeemtherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Met deze vorm van fysiotherapie behandelen we bewegingsproblemen die ontstaan zijn door kanker. Deze problemen kunnen zowel door de ziekte zelf ontstaan als door de medische behandeling. Bij Fysiotherapie Praktijk Dynamiek kunt u rekenen op vakkundige behandeling van een gespecialiseerde en gecertificeerde therapeut.

Gevolgen van kanker en de behandeling daarvan

Met oncologie fysiotherapie behandelen we problemen die het directe gevolg zijn van kanker, maar ook van de medische behandeling bij kanker. Deze ziekte veroorzaakt problemen als bijvoorbeeld pijn, spanning, stug littekenweefsel, huidveranderingen en stijfheid van gewrichten en spieren. Maar ook lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid zijn gevolgen van kanker of de behandeling daarvan.

Oncologiefysiotherapie in alle stadia

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op deze stoornissen, participatieproblemen en beperkingen. In alle stadia van de ziekte kan hij u helpen. De meest effectieve behandeling is per stadium verschillend, omdat een behandeling in elk stadium een eigen doel heeft. De behandeling is dus afhankelijk van het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Bij kanker (en dus ook bij oncologiefysiotherapie) onderscheiden we drie stadia:

  • Het curatieve stadium. In dit stadium is de behandeling gericht op genezing. De oncologiefysiotherapeut helpt u bij het opnieuw opbouwen van verloren of afgenomen vaardigheden.
  • Het palliatieve stadium. In dit stadium is oncologiefysiotherapie gericht op het behoud van wat u als patiënt nog kan.
  • Het terminale stadium. In dit stadium begeleidt de oncologiefysiotherapeut u als patiënt om op een goede manier om te gaan met afnemende vaardigheden.

Meer weten over oncologiefysiotherapie?

Bent u benieuwd hoe onze oncologiefysiotherapeut u kan helpen? Of heeft u nog andere vragen voor hem, bijvoorbeeld over de vergoeding van oncologiefysiotherapie vanuit uw zorgverzekering? Neemt u voor al uw vragen over deze of onze andere specialisaties gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om u te helpen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op