Voor jong & oud
Persoonlijk & doelgericht
Focus op uw herstel

Rugklachten

Dry needling

Rugklachten, vooral in de lage rug, komen veel voor. Het is vervelend en één van de grootste redenen voor ziekteverzuim op het werk. Veel mensen voelen zich erdoor beperkt in hun dagelijks leven, wat de kwaliteit van leven vermindert.

Acute lage rugklachten ontstaan vaak bij het maken van een simpele beweging, zoals het pakken van een blaadje van de grond. Wij denken niet dat rugklachten ontstaan door die ene beweging, maar dat die beweging de bekende druppel is, die de emmer doet overlopen.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van instabiliteit van de rug, waardoor een tussenwervelschijf geïrriteerd raakt. Uw rug staat dan vooral in de ochtend scheef en geeft veel pijn. Bij veel langdurige lage rugklachten is een verminderde ’core stability’ één van de veroorzakers, wat staat voor de kracht en stabiliteit van de benen en romp.

Door een combinatie van manipulatie of mobilisering en gerichte training kan het rugprobleem verholpen worden, of het nu gaat om instabiliteit, discusproblematiek of facetirritatie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op